Så väljer du rätt lampa för skrivbordet

lampa

Kanske du jobbar på kontor, eller så har du ett hemmakontor, som du vill ha bra belysning till. Att jobba vid ett skrivbord, enbart med takbelysning, det gör att du snabbt kommer att bli trött samt få irriterade ögon. Det är viktigt att ha en bra skrivbordslampa, eller annan bra arbetsbelysning på ditt skrivbord. Ett brett utbud av olika sorters lampor, det kan du hitta på https://www.lamp24.se/. En bra skrivbordslampa, den gör att du på ett bra sätt kan anpassa ljuset vid din arbetsplats, det efter behov. 

Satsa på en lampa som har god kvalitet på ljuset

När det gäller en lampa att ha vid din arbetsplats, så är det bra att välja en skrivbordslampa som har LED. Här är det även viktigt att tänka på CRI och färgtemperatur. CRI står för Color Rendering Index och är helt enkelt ett mått på hur olika färger uppfattas under ljuset. Detta värde bör vara mellan 80 och 100 för din skrivbordslampa. Även färgtemperaturen är viktig och du bör satsa på en LED lampa med mellan 2700 och 5000K. Det ger då ett ljus som är bekvämt att jobba i. 

Välj en bra lampa som är justerbar

Det är rätt så viktigt att satsa på en skrivbordslampa som går att justera eller vinkla ljuset på. Det så att du kan ändra på den, om du jobbar på olika sätt. Ett annat tips är annars att satsa på en hopfällbar skrivbordslampa, om du bara behöver den ibland. 

Sedan är det även bra att tänka på hur stor lampan ska vara. Är skrivbordet mindre, så är det ju dumt att ha en jättestor lampa på den och tvärtom. För mindre skrivbord kan det passa bra med lampor som går att klämma fast på bordsskivan. 

Har du ett större skrivbord, så kan det vara bra att satsa på en lampa som når lite längre. Smart är då om den går att fälla ut eller om den har som en slags arm som går att dra ut eller böja till.

För höjden på lampan, så är det bra att komma ihåg en tumregel. Den går ut på att du bör placera ljuskällan ovanför ditt huvud. Det så att inte ljuset går rakt in i dina ögon. 

Placera din skrivbordslampa

Var din skrivbordslampa ska placeras, det är bra att fundera på före du köper den. Du bör ha den så att inga skuggor faller på ditt skrivbord. Det innebär att om du är högerhänt, så bör du placera lampan på vänstra sidan och tvärtom. 

Det kan även vara bra att placera den så att den lyser upp bordet och tangentbordet, men inte skärmen. 

Sedan är det ju även smart att ställa lampan på en plats, där det är lätt att ge ström till den. Samt att den bör stå på ett bra ställe där det är lätt att tända och släcka den. 

Hitta en passande lampa

Du som vill köpa en lampa för skrivbordet, eller andra lampor, du bör definitivt kolla in lamp24!